Skriv ut
PDF

Resultater for Telemarkspadlern

Endelige_resultater_TP_2017.xls 

Resultater_TP_2016_endelig.xls

Resultater_TP_2015.pdf

Resultatliste_TP_2014_Total.pdf 

resultater_2012.pdf  

resultater_2011.pdf

resultater_2010.pdf

Telemarkspadler'n 2017

137 deltakere i 122 båter fordelt på tre distanser møtte et Telemark som viste seg fra sin fineste septemberside.  Da starten gikk fra Norsjø Ferieland 08.30 var det knapt krusninger på vannet, og solen var i ferd med å bryte gjennom det tynne skylaget. 13 padlere fordelt på 11 båter stilte til start til 46 km.  Til tross for høy vannstand etter det massive regnværet uken før, holdt de god fart oppover Sauarelva og gjennom Blodspreng. På Heddalsvannet møtte de noe større bølger enn de var forberedt på, og noen av padlerne valgte å bryte, og padlet rolig tilbake til Norsjø.

Nytt av året for Telemarkspadler’n var nytt startsted på Notodden. I år gikk starten på 23 km fra Bok & Blueshuset. Her var padlerne godt i gang med å gjøre seg klare til start da de raskeste på 46 km kom til vending. Da startskuddet gikk kl 11 var det 62 båter som satte av sted. I år stilte det også en K4 til start, i tillegg til fire K2-ere.

Det ble raskt stor spredning i feltet, og de første hadde passert Lystang da starten for 10 km gikk kl 12.  Her ble det satt rekord til og med før målgang! Det var deltakerrekord, med 51 båter som stilte til start fra Lystang, både kajakker og kanoer og SUP’er.

Ute på vannet, i trygg avstand fra padlerne, fulgte følgebåtene med, klare til å bistå om noe skulle oppstå. I tillegg til mannskap fra Notodden Røde Kors og Nome Røde Kors var det åtte sivile båter som fulgte feltet. Uten disse kunne ikke arrrangementet blitt gjennomført.

Første mann i mål på Norsjø Ferieland var Øystein Kvam fra Kongsberg Kajakklubb på  01:41:00. Både han og Lillis Rabbing fra Oslo Kajakklub som vant damenes 23 km med tiden 02:11:44, kunne innkassere både en gullmedalje og gavesjekk på 2500,- fra Sparebank1 Telemark.

Deltakerne i årets Telemarkspadler’n ble møtt av smilende og hjelpsomme dugnadsarbeidere. Alle fikk deilige eplemost fra Epleblomsten etter målgang. Etterhvert kunne sultne og slitne padlere få hver sin nydelige bakte potet fra kafeen.

Speaker John Haagen Gjems bidro til god stemning på tribunen. Alle var vel i mål da årets premieutdeling startet. Etter premiering av de tre første plassene i de tre ulike distansene, startet det store gavedrysset takket være gode sponsorer. I år ble det blant annet delt ut ryggsekk fra Brukås Sport, vest fra Ut i Naturen, GP2-åre fra Z-kayaks, Vest med drikkesystem fra Olympia Sport, werneråre og spruttrekk fra Eian Sport, og vest med drikkesystem fra Kajakk og Fritid. Den heldige vinner av årets kajakk fra Padlespesialisten var en strålende fornøyd Vebjørn Horsfjord.

På tribunen var det god stemning og i overraskende varmt. Alle kunne innkassere en liten overdose sol etter dagens premieutdeling.

Kvelden ble avsluttet med grillkos og padlefest, både for dugnadsfolk fra Norsjø Padleklubb og tilreisende padlere.

Ingen Telemarkspadler’n uten slusepadling! En liten gruppe padlet fra Hogga og møtte den store gruppa som startet fra Vrangfoss.

Siden Tine Raisbæk gikk hen og ble mor tre uker før Telemarkspadler’n, ble en større del av ansvaret for arrangementet lagt på Norsjø Padleklubb. Det er mange roller som skal fylles. I tillegg til medlemmene i Norsjø Padleklubb, er det mange frivillige som stiller opp som følgebåter, til tidtaking, i sekretæriat, til å ta vel imot padlerne og bære kajakker, i kiosk og rigging og rydding. Takk til alle som har bidratt. Hver eneste en er en viktig del av maskineriet.

Både Norsjø Ferieland og vennligstilte værguder sørget for gode rammer rundt arrangementet. Det er også helt avgjørende for Telemarkspadler’n med økonomiske støttespillere, og det er en særlig grunn til å rette en takk til Sparebank1 Telemark, Midt Telemark Energi, Notodden Utvikling og kommunene i Sauherad, Notodden og Bø.

Takk til alle som bidro til padlefest! Vi håper å se dere igjen 15.-16. september 2018!

Telemarkspadler'n 2016

Nå smilte værgudene til oss, og alt lå til rette for en flott dag på vannet. I år hadde vi nesten for lite vann - og måtte i dagene før til med ljå for å gi padlerne en god rute rundt Patmos og inn til mål.

Allerede fra starten på 46 km varmet solen godt, og tidenes største felt på 17 padlereble sendt av sted kl 8.30. Eldste deltagere her var Hanne Jespersen fra Skanderborg på 72 år og norske Kjell Stokdal på 76. Imponerende.

De raskeste der var inne til vending på Notodden før starten gikk der kl 11 og 93 padlere startet turen mot Norsjø Ferieland. Noe vind over Heddalsvannet gjorde nok turen tyngre enn mange hadde forventet. Dette var 10 km padlerne som startet fra Lystang delvis skjermet for. Også her var det deltagerrekord med 38 startende iblandt de tidenes yngste deltager som enda ikke hadde passert et år. Heldigvis i kano med både mamma Veronica Tomkova og pappa Ole Henning Lundheim.

De raskeste var dog allerede forbi Lystang da og allerførst i mål kom en suveren Fridtjof Rosenlind Falch på 1.50.48 mens damenes igjen ble vunnet av Mira Verås Larsen på 2.03.34 og begge reiste hjem med en gavesjekk på 2500 kr som Sparebank1 Telemark bidrar til. ..

Etter premietdelingen startet gavefesten som bare er mulig på grunn av gavmilde sponsorer. Ryggsekk fra Brukås sport i Bø, gavekort til Tuvensentret, padlevester, padleårer og diverse annet ble trukke ut på startnummer kyndig styrt av John Haagen Gjems som speaker. Olympia Sport, Z-kayakk, Eian Fritid, Ut i Naturen, Kajakkspesialisten, Kajakk & Fritid og Fjellsport fikk sin oppmerksomhet før dagens hovedpremie gikk til en mann som ikke engang hadde egen kajakk fra før. Padlespecialisten ga bort en valgfri Citius kajakk igjen i år og den heldige var Frode Bergan fra Bø - som nå skal bli en del av padlemiljøet i Midt-Telemark.

Dagen kunne bare gjennomføres så bra på grunn av mange frivillige både i Norsjø Padleklubb men også frivillige rundt. Ikke minst følgebåtene skylder vi en stor takk. De økonomiske støttespillerne er især Telemark Fylkeskommune, Notodden kommune, Sauherad kommune og Bø kommune. Også Notodden Utvikling og Midt Telemark energi er med og muliggjøre arrangementet.

Dagen ble behørig dokumentert av Torstein Kiserud - og filmen finnes via denne lenke: Telemarkspadler'n 2016

Kvelden bød på grillkos og padlefest, og søndagens slusepadling satte også rekord med 52 padlere i ett slusekammer.

Takk til alle som bidro til padlefest - håper å se dere igjen til neste år :-)        . 

Telemarkspadler'n 2015

2015 var det flom i Telemarks og onsdagen før løpet måtte beslutningen tas om å legge opp en alternativ løype med både start og mål på Norsjø Ferieland. Dette for å unngå flomstore Saurelva - og ikke minst alt som drev rundt på Heddalsvannet etter vannet tok det med fra Heddøla eller Tinnelven. 
Det ble lagt opp en rundløype på rett over 7 km - som skulle gjennomføres 3 ganger for de som skulle padlet 23 km fra Notodden og en gang for de som hadde vært påmeldt 10 km fra Lystang Camping. 
Tross vekslende meldinger og oversvømmelser også på Norsjø ferieland så tok de allerfleste påmeldte godt imot meldingen om at løpet skulle gjennomføres. Likevel ble det noe frafall fra en overlegen rekordpåmelding på 178 deltagere - og til "bare" 131 startende.. Men fortsatt  en solid rekord. 
Natt til fredag snudde vannet, og frem mot starten bare sank vannstanden og etterhvert var det mulig å gå tørskodd til hyttene langs vannet. Likevel var det bare med en solig dugnadsinnsats fra den lokale klubben at det gikk å justere hele området, og det ble bygt ekstra brygger for mottak av kajakker... Til flere av flytebryggene var det nødvendig med kano eller tråkkebåt som transportmiddel.. Lørdag var alle strabadser dog glemt når været viste seg fra sitt allersnilleste og Norsjø lå nesten vinnstille mens solen bakte på tilskuerne. 

Starten gik som fellesstart klokken, og etter bare litt over en halvtimne var de første  på den lange løype inne til første vending. 38,46 km så Eilef Andreassen fra Tønsberg kajakklub i mål som vinner på den korte distanse, mens lokale Ingebjørg Svalebjørg vant damenes korte løype på 48,01 fulgt av Amber Christoffersen på bare 15 år. Deretter kom enda en lokal padler nemlig Hege Heisholt. 
Herrenes 23 km bla avgjort med spurtoppgjør mellom Daniel Salbu og Per Christian Wessel, hvor Daniel Salbu trakk det lengste strå. Bare 36 sekund senere kom Karl Ander Sletsjø i mål som nr 3.. Hos damene var det mindre spenning om førsteplassen, og for 4. gang vant Mira Verås Larsen med god margin. 2. og 3. plass ble tatt av danske padlere som egentlig hadde hatt planer om å padle 46 km før flommen satte en stopper for det. 

Premieutdelingen på Telemarkspadler'n er dog bare delvis forbeholdt de som vinner sine klasser. Spenningen på tribunen økte merkbart når speaker John Haagen Gjems deretter dro frem den store gavesekk med sponsorpremier og helt til slutt kunne gi bort en helt ny kajakk fra Padlespesialisten til danske Tom Holst Christensen som stilte på Telemarkspadler'n for andre gang. De som ikke vant kajakk hadde god mulighet til å se ved standene fra Padlespesialisten, Seabird Designs og Z-kayakk - eller kanskje gjøre ett kupp i bruktbutikken som etterhvert har blitt tradisjon. Over 40 personer samledes også til grilling på kvelden og 28 hadde mot på en padling søndag. Enda fler hadde hatt planer om å padle gjennom slusene på Telemarkskanalen, men med tanke på omstendighetene var kunstpadling bandt skulpturene på Patmos ett flott alternativ. 

Arrangørerne er veldig taknemmelige for at det gikk an å avvikle løpet tross alt, og gleder seg over all godvilje fra deltagere, frivillige og støttespillere. Norsjø ferieland håndterte dette på toppen av flomsituasjonen og også følgebåterne fikk til å stille. 
Tilbakemeldingene fra deltagerne har vært veldig positive, men samtidig er det et sterkt ønske om å være tilbake i vanlig løype igjen i 2016.

Telemarkspadler'n 2014

Telemarkspadler'n bare vokser nå og med sommervær i september var det en flott dag på vannet. Padlere, frivillige og følgebåter koste seg, og i år var det enda sterkere padlere med enn tidligere samtidig som forholdene lå til rette for veldig flotte resultater :o)

Anders Andersen vandt herre 23 km på tiden 1:46:13 som er ny løyperekord, han var tett fulgt av Fridtjof Rosenlind Falch og Øystein Kvam. Dameklassen ble igjen vunnet av Mira Verås Larsen på tiden 1:52:48, ikke så tett fulgt av Vibeke Hanck-Hansen og Eirin Nordgård.. Hilde og Bent Enoksen var eneste K2 som stilte, men kom inn i den flott tiden 2:01:35

Dameklassen på 10 km ble vunnet av lokale Hege Heisholt, mens herreklassen hadde veldig ung vinner med Petter Nilsen fra 1999, og enda yngre bronsevinner med Kasper Horsfjord fra 2002.

46 km var det Erlend Gjestrud som vant overlegent på tiden  4:33:21, mens Hanne Bindzus kom inn på 5:22:13 i dameklassen..

Året gav ny deltagerrekord, og også slusepadlingen søndag hadde imponerende påmelding. Vi vil gjerne takke sponsorer for å gjøre dette mulig, men også berømme en flott gjeng av frivillige fra det lokale padlemiljøet for å skape så utrolig flotte rammer. Følgebåtene var mest til pynt i år, men betyr utrolig masse og det hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten de.  

Telemarkspadler'n 2013

Under Telemarkspadler'n 2013, som ble avholdt 21. og 22. september fikk vi endelig oppleve hvor flott det kan være med kajakkløp på høsten.

Litt disete på morgenen når de tøffe 46 km padlere la ut på ruten mot strømmen, men nesten ikke en vind og tydelig tendens til at solen ville bryte igjennom i løpet av dagen. På starten for 23 km sikret kantina på Telemark Teknologipark at alle var varme frem til starten, og på Lystang Camping stilte fler 10 km padlere enn noen gang.

På 46 km vant polske Piotr Rosada i herreklassen på tiden 4.34.00 mens Hanne Bindzius var alene som dame og fullførte flott i tiden 5.21.04. På 23 km var Tore Nilsen fra Søgne kajakklubb raskest i herreklassen med tiden 02.01.20 mens dameklassen ble vunnet av Mira Verås Larsen som  padlet for Nelo kajakk med tiden 01.56.24 og dermed også raskest av alle og den eneste under 2 timer. Som 2. båt av alle kom Helga Brun og Knut Øvergaard i K2 i mål for Asker skiklubb- kajakkgruppa med tiden 2.00.10.

På 10 km var den lokale klubb på pallen i dameklassen og Ingebjørg Kaljord Svalebjørg vant i tiden 01.17.09, herreklassen ble vunnet av Lars Øimoen med tiden 1.10.09 men eneste kano dette året tok gull i K2 og ble padlet av Andre Spica og Birgitte Bragstad.

Søndag var det atter folksomt på slusepadlingen, og enkelte forfall der kan skyldes en trivelig lørdagskveld med grilling og kajakkprat til ut på de små timer.

Takk til alle som deltog på årets løp, og ikke minst takk til sponsorer og andre bidragsytere. Følgebåtene hadde i år vesentlig mindre å gjøre men er uansett en avgjørende brikke for å sikre ett tryggt løp. Ikke minst takk til alle blide frivillige før, under og etter løpet. Håper å se dere alle igjen i 2014.  

Telemarkspadler'n 2012

Tusen takk til alle som deltok under padleløpet 22. sep. 2012! Vi hadde 123 padlere som stilte til start lørdag og tok utfordringen over Heddalsvannet på strak arm. Vi hadde litt vind fra start og så blåste det opp under dagen. Tross bølger og vind, så var det mange fornøyde Telemarkspadlere å se på arenaen på Norsjø Ferieland. Vinneren av Maratonløypa "Blodspreng" ble i K1 Christoph Erbsmehl Viking/HEI-Rosport - Danmark. I K2 vant herr og fru Rosada fra Polen. Vinnere av 10 km fra Lystang ble Hilda Sørum og Karl Biørn - begge fra Midt-Telemark Padleklubb. Fra Notodden, hvor det var flest deltagere som startet, stakk Hilde og Bent Enoksen fra Asker av med seieren i K2, Louise Leren Moen fra Oslo Kajakklubb vant damenes K1 og Eivind Vold fra Oslo Kajakklubb vant K1 menn. Gratulerer til alle sammen!

Det var masse liv og flere forhandlere med stand i målområdet og på kvelden var det felles grilling og 50-60 personer innom. Søndag fyldte 43 kajakker slusene på Telemarkskanalen.

Telemarkspadler'n 2011

Med 114 deltagere på vannet i løpet av helgen, så ble Telemarkspadler`n 2011 en suksess både for arrangører og deltagere. Starten gikk fra Notodden båthavn på lørdag og med et strålende høstvær var forholdene lagt til rette for å padle seg medstrøms ned til Norsjø Ferieland på Akkerhaugen. Den som kom aller først i mål og dermed ble vinneren av lang løype i herreklassen var den tildligere olympiske mesteren Eirik Verås Larsen fra Flekkefjord padleklubb med tiden 1:31:22. Mathias Hamar fra Strand KK gjorde en kjempeinnsats og var inne på tiden 1:31:28. På kvinnesiden var det Mira Verås Larsen som gikk av med seieren på tiden 1:43:50. Med andre ord....rent bord for familien som stakk av med pengepremiene fra Holla & Lunde Sparebank. For fullstendig resultatliste klikk resultater_2011.pdf .

dpp_0015

 

Det ble mange flotte bilder fra arrangementet og de er nå klare på websiden til vår arrangementsfotograf Hamish Moore. Det er fullt mulig å kjøpe disse bildene ved en henvendelse til Hamish på epost adresssen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen . For å kikke på alle bildene gå til hjemmesiden.

 

Takk til alle som gjorde en strålende innsats i løpet av helgen! Vi hadde med oss Midt- Telemark padleklubb, Notodden padleklubb, Notodden motorbåtforening, følgebåter, Notodden røde kors, Norsjø Ferieland og Lystang camping.

 

AddThis Social Bookmark Button

Hovedsponsor

Sponsorer